Previous
Previous Product Image

Borghetti Giampiero – Valpolicella RIPASSO DOC Classico Superiore DOC 0.75L

183,00 lei
Next

Borghetti Giampiero – Amarone Della Valpolicella Classico DOCG RISERVA 0.75L

686,00 lei
Next Product Image

Borghetti Giampiero – Amarone Della Valpolicella Classico DOCG 0.75L

366,00 lei

Origine: Italia
Soiuri: Corvina, Rondinella, Molinara
Sistem de cultivare: Pergola Veronese
Randament per hectar: 70 de chintale
Perioada de recoltare: Octombrie, prin uscarea strugurilor
Vinificare: Macerare pe pielițe pentru 30 de zile
Fermentare: În tancuri de oțel inoxidabil la 18-22 °C
Maturare: În butoaie de stejar francez pentru 24 de luni
Potențial de învechire: 20 de ani
Sticle: 750 ml

Hurry! only 19 left in stock.
SKU: AmaroneDellaValpolicellaClassico Categorii: , , Etichete: , , , , ,

Descriere

Regiune

Valpolicella, Verona, Veneto. Podgorii colinare, pozitionate la 200-350m altitudine, in zona Classica Valpolicella.

Struguri

Corvina Veronese e Corvinone Veronese 75%, Rondinella 25%. Recoltare: manuală.

Depozitare

Recoltarea manuală și selectarea ciorchinilor la sfârșitul lunii septembrieînceputul lunii octombrie. Stafidire de la sfârșitul lunii septembrie pentru aproximativ 100 de zile, cu o scădere naturală de 35-40% în greutate. Se acordă o atenție deosebită controlului integrității strugurilor și sănătății ciorchinilor in perioada de uscare.

Vinificație

Zdrobire uşoară a strugurilor uscați în decembrie / ianuarie. Fermentarea la temperatura controlată și macerarea timp de 30 de zile, cu 1 – 2 decantari zilnic.

Învechire

60% din vinul obținut este maturat timp de 24 de luni în butoaie de stejar de Slavonia de 20-30-50hl; restul de 40% în Baricuri de stejar Allier prăjit mediu timp de 18 luni. Evoluție ulterioară în sticlă timp de 6 luni.

Note Gustative

Culoare roșu granat intens. Arome eterice, vanilate, picante, cu note de cireșe, migdale amare și prune. Aromă plina, calda si catifelata.

Analize

Alcool 16% Vol; Aciditate totală 5,80 g/l; Reziduu de zahăr 6 g/l; Extract net uscat 32-33 g/l.

Gastronomie

Vin roșu exceptional , ideal cu mâncăruri din carne, fripturi, vânat și brânzeturi maturate. Se recomandă deschiderea sticlelor cu o oră înainte și servirea la o temperatură de 17-18°C.

Sticlă

750ml.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Borghetti Giampiero – Amarone Della Valpolicella Classico DOCG 0.75L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

0
image/svg+xml

Cos gol.

Continue Shopping