Descriere
Regiune
Valpolicella, Verona, Veneto. Podgorii colinare, pozitionate la 200-350m altitudine, in zona Classica Valpolicella.
Struguri
Corvina Veronese 40%, Corvinone Veronese 40%, Rondinella 20%. Recoltare: manuală.
Vinificație
Zdrobirea și desciorchinarea strugurilor. Fermentarea la temperatura controlată și macerarea timp de 10 zile.
Învechire
Maturarea în rezervoare de oțel inoxidabil și o scurtă învechire în sticlă.
Note Gustative
Culoare roșu rubiniu intens. Olfactiv prezintă un buchet care amintește de cireșe și visine, cu o notă de fructe rosii și condimente tipice soiului. Gust catifelat, delicat, in acelasi timp corpozitate bogata și persistenta. Gustul rezidual păstrează o prospețime și o aciditate deosebite. Un vin bogat și superb, care exaltă caracterul distinctiv al Corvina.
Analize
Alcool 12% vol; aciditate totală 5,6 g/l; reziduu de zahăr 5,7 g/l; extract uscat net 28 g/l.
Gastronomie
Ideal cu mâncăruri de tip paste fainoase , pui, miel, carne roșie, vânat și brânzeturi. Se recomandă servirea la o temperatură de 16-17°C.
Sticlă
“Sophia” 750 ml.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.