Descriere
Regiune
Valpolicella, Verona, Veneto. Podgorii colinare, pozitionate la 200-350m altitudine, in zona Classica Valpolicella.
Struguri
Corvina Veronese e Corvinone Veronese 80%, Rondinella 20%. Recoltare: manuală.
Vinificație
Selectarea manuală și recoltarea strugurilor maturi în octombrie. Fermentarea și macerarea strugurilor proaspeți în octombrie timp de aproximativ 10- 15 zile. Vinul îşi finalizează faza de maturare până în ianuarie / februarie în cuve inox . Apoi este fermentat din nou pe tescovină de Amarone proaspăt decantat, pentru a dobândi structură, culoare și complexitate mai mari.
Învechire
In baricuri de stejar de Slavonia de 20- 30-50hl timp de 12 luni. Evoluție ulterioară în Sticlă timp de 4 luni.
Note Gustative
Culoare roșu rubiniu intens. Parfum delicat, eteric, cu arome de dulceaţă dar și de fructe proaspete. Gust uscat, armonios, suav, cu un retrogust tipic usor amar.
Analize
Alcool 13% Vol; Aciditate totală 5,7g/l; Reziduu zahăr 6,3 g/l.
Gastronomie
Ideal cu mâncăruri tip paste fainoase, mezeluri, carne, vânat și brânzeturi. Este deosebit de potrivit pentru a însoți risotto-urile de toamnă. Se recomandă să se servească la 17-18°C.
Sticlă
“Sophia” de 750ml.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.