90,00 lei
Origine:
Acest vin provine dintr-o plantatie complet terasată de 5 hectare situată în Valpolicella, la o altitudine de 250 de metri deasupra nivelului mării. Solurile sunt de amestec mediu, având argilă, resturi de marl, vene calcaroase și soluri întunecate, ce conferă vinului o complexitate interesantă. Vița-de-vie este cultivată pe sistemul Pergola.
Recoltare și Vinificare;
Recoltare: Strugurii sunt culeși manual la începutul lunii octombrie și lăsați pe cutii pentru a se usca timp de 15 zile.
Vinificare: Presare și desciorchinare urmate de fermentația alcoolică în tancuri de oțel timp de 25-30 zile, la temperatura camerei. Skins sunt imersate frecvent în must pentru a extrage polifenolii.
Maturare: După finalizarea fermentației malolactice, 50% din vin este maturat în butoaie mari de stejar francez de 30 hl timp de 6-8 luni, iar restul de 50% este maturat în butoaie mici de stejar francez. După acest proces, vinul este lăsat să se matureze în sticlă timp de 5 luni înainte de a fi lansat pe piață.
Note de Degustare
Culoare: Roșu rubiniu intens, foarte luminos și vibrant.
Arome: Se deschide cu o note picantă de piper negru, urmată de fructe coapte precum mure, zmeură, cireșe și prune, completate cu o ușoară notă citrică.
Gust: Catifelat, cu structură și eleganță. Este un vin uscat și fragrant, cu o persistență intensă și armonie.
Final: Persistent, intens, învăluitor, armonic și cu corp plin.
Caracteristici Tehnice
Alcool: 14,5%
Temperatura de Servire: 15°C (59°F)
Asocieri Culinare
Acest vin este perfect pentru a acompania întreaga masă. Se potrivește excelent cu:
Carne la grătar și prăjită
Legume la grătar
Brânzeturi maturate
Hamburgere, burritos, tacos și nuggets de pui.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.